čtvrtek 2. srpna 2012

Údržba plastových oken

Plastová okna, jako každá jiná okna, a nejen okna, ale i například dveře, či elektronické zařízení apod. potřebují nějakou pravidelnou údržbu, či pravidelný servis.
K tomu, aby Vaše plastová okna dobře sloužila je potřeba jim provádět pravidelný servis oken, který, ale není nijak náročný, protože plastová okna jsou prakticky bezúdržbová. Pravidelným servisem si zajistíte bezproblémovou funkčnost oken a také jim můžete zvětšit životnost.



V prvé řadě je nutné a myslím si, že i samozřejmé z Vaší strany, umývat okenní výplně i jejich rámy. Tím zajistíte, že okna budou ve většině případů vypadat jako nová.
Ideálním pomocníkem k provedení téměř profesionální péče o vaše okna je speciální balíček nazývaný „Čistící sada pro plastová okna". Ten obsahuje vše nejdůležitější, co potřebujete - od hadříku až po speciální čistící emulzi na plastové rámy oken. Takovou sadu seženete prakticky všude, ale úplně nejlepší je, když si koupíte prostředek na sklo, hadru a stěrku, naplníte kýbl vodou a umýváte. Jednoduché a účinné.

1 komentář:

  1. I o plastová okna je nutné pečovat. Já jsem si myslela, že jsou bezúdržbová, ale nejsou. Je s nimi ale menší práce než s dřevěnými, alespoň se nemusí každý rok natírat. Manžel před každou zimou okna seřídí a promaže těsnění. To je naše jediná údržba.

    OdpovědětVymazat